Homeopathie kan complementair zijn aan de behandeling van een dierenarts.

Hoe werkt het

Tijdens een gezondheidsconsult staat het werken met de klassieke homeopathie centraal. In een gesprek met jou als eigenaar wordt jouw dier zo goed mogelijk in beeld gebracht met al zijn unieke karakteristieken en kwaliteiten. Met behulp van de homeopathie behandel je de gezondheid van binnenuit door te werken op de levensenergie.

Klassieke homeopathie

De grondlegger van de klassieke homeopathie is Samuel L. Hahnemann (1755- 1843). Hahnemann verdeelde de ziekten onder in acuut of chronisch, waarbij er nog een tweede onderverdeling werd gemaakt tussen ziekten van binnenuit of van buitenaf.

Voorbeelden van ongemakken buitenaf zijn o.a. een beenbreuk, schaafwond of andere (EHBO) incidenten. Wanneer de oorsprong van een ziekte endogeen is (het speelt zich af binnen het systeem van het dier), dan is het dier vaak in aanleg gevoelig voor de ziekte. Zo ligt het dier ‘in de wieg’, ofwel, dit is de constitutie van het dier.
Een ziekte of afwijking kan al ontstaan in het embryonale stadium van het dier, na de geboorte of manifesteert zich in een later levensstadium. Het is nooit te laat om je dier ondersteuning te bieden en zo de levenskwaliteit optimaal te houden.

Wanneer de ziekte een exogene oorsprong heeft, dan betekent dit dat de oorzaak buiten het dier ligt. Denk hier bijvoorbeeld aan biografische incidenten in het leven of een reactie op medicatie.

“Veiligheid, liefde, en jezelf mogen zijn, is de ultieme remedie tegen pijn.”

Consulten

De klachten waarvoor jouw dier bij Pipinoche terecht kan, zijn van zeer uiteenlopende aard. Deze bevinden zich op emotioneel fysiek en energetische vlak. Tijdens consulten leg ik hier meer over uit.

Zie hieronder enkele voorbeelden:

  • Acute fysieke of emotionele klachten. Denk bij fysiek bijv aan allerlei soorten wonden, kneuzingen, zonnesteek, etc. Denk bij emotioneel bijv aan angst, schrik, verdriet door verlies ed.
  • Chronische of terugkerende klachten
  • Huid- en vachtproblemen. Denk aan allergieën, jeuk ed.
  • Hormonale afwijkingen.
  • Vaccinatiebegeleiding (m.b.v. homeopathische ondersteuning wordt de enting in zo goed mogelijke banen geleid, daarmee de negatieve gevolgen zoveel mogelijk verkleinend)
  • Hulpvragen van het jongere dier.
  • Ouderdomsklachten

Tarieven

Sessies gaan vanaf 30 min: €57 | 1 uur: €97 | 90 min: €137
Gebruik essentiële oliën. Per olie: €2,50

Heb je een eigen praktijk of bedrijf? Dan zijn de tarieven exclusief btw.

Boek Hieronder Je Consult

Heb je interesse in een van de diensten van Pipinoche en wil je graag een afspraak inplannen, boek je consult hieronder m.b.v. de afsprakenkalender. Wil je liever eerst wat meer informatie, neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Kies datum & tijdstip

Selecteer type consult

Bevestiging per email


What to expect …

Centraal bij Pipinoche staat het wezen van jouw dier. Het wezen van jouw dier is die hoedanigheid van je dier waardoor deze in volledige vrijheid zichzelf kan zijn. Jouw dier leeft zijn volledige potentie.

WIL JE AAN DE SLAG?

Overige diensten van Pipinoche

De klachten waarvoor jouw dier bij 😻 Pipinoche terecht kan, zijn van zeer uiteenlopende aard. Deze bevinden zich op emotioneel fysiek en energetische vlak. Tijdens consulten leg ik hier meer over uit.

Gezondheidsconsult

De klachten waarvoor jouw dier bij Pipinoche terecht kan, zijn van zeer uiteenlopende aard.
Meer info

Helende aanraking

Een manier van aanraken waarbij ik alles wat ik heb mogen leren in mijn systeem laat samenkomen.
Meer info

Spiegelsessie

Een spiegelsessie is gericht op de bewustwording tussen jou en je dier. Jij en je dier staan centraal.
Meer info

“Kirsten is onwijs geïnteresseerd in het welzijn van je dier en wil het liefst alles over hem/ haar weten om zo de beste hulp te kunnen bieden.”

— TEXAS & NORA

Download het gratis eboek “Mijn Gelukkige Kitten”